Gasztroprogram

2023.02.16. 08:57

Gádoros és a Lendület meghódította Fonyódot a kolbászával

Tizenharmadik alkalommal rendezték meg a Fonyódi Kolbászfesztivált, a téli Balaton legnagyobb és legnépszerűbb gasztroprogramját. Az idei kolbásztöltő versenyre meghívást kapott egy gádorosi csapat is.

Cs. I.

Fotó: MW-archív

A Fonyódi Kolbászfesztivál hétvégi programján sok csapat adott ízelítőt a tudásából. A kulináris élmények vonzották a sokezer látogatót a remek időben. A csapatok nagyvonalú kóstoltatásának köszönhetőn senki nem maradt finom falatok nélkül, aki kilátogatott a sportcsarnokba. A gádorosiak (Ribárszki István, Kiss Ferenc, Szél Zoltán, dr. Kiss Csaba) rutinos kolbásztöltők, hiszen többször neveztek már a Csabai Kolbászfesztiválra is.

– A fonyódi meghívást elfogadtuk és jó döntésnek bizonyult. Úgy gondoltuk, megmutathatjuk az Alföldre jellemző speciális ízvilágot. Amikor készítette csapatunk a kolbászt, ez volt előttünk a megfogalmazott cél – nyilatkozta Ribárszki István hazatérésük után. Olyan jól sikerült a bemutatkozásuk, hogy nem is találtak legyőzőre.

– A mi erősségünk nem a dekoráció volt, persze az igyekezetünket is értékelte a zsűri. Mi viszont a kolbászkészítésre, az ízesítésre „gyúrtunk” sikerrel. Más mifelénk a receptúra, ezt megérezték a zsűri tagjai is és így sikerült aranyérmes kolbászt töltenünk – tette hozzá boldogan a győztes gádorosi Lendület csapat nevében.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában