Széchenyi 2020

2023.02.23. 12:06

Csapadékvíz-hálózatot fejlesztenek Szarvason

A Széchenyi 2020 program keretében településünk környezetvédelmi infrastruktúra-fejlesztésére közel 420 millió forint európai uniós vissza nem térítendő támogatást nyert – derült ki a projekt szerdai sajtóeseményén. Mint kiderült, a projekt kivitelezője a Bólem Építőipari Kft. lesz. A szerződés pontos összeg bruttó 418 millió 284 ezer 431 forint.

V. E.

Forrás: Beküldött fotó

Babák Mihály polgármester hírportálunknak részletezte, a projektben a település belvízrendezése az alábbi területeken valósul meg: a Dózsa György utca teljes hosszán mindkét oldalon zárt csatorna épül, valamint a becsatlakozó utcákban az oldalági bekötéseket is kiépítik. A csatornák hossza összesen 3330 méter. A Tessedik Sámuel utca déli oldalán, teljes hosszban szintén zárt csatorna épül, az északi oldalon pedig a Béke utca és a Martinovics utca között készül zárt csatorna. Ezen csatornák hossza 2759 méter. 

Forrás: Beküldött fotó

Az Arany János utca déli oldalában végig zárt csatornát építenek, 1711 méter hosszan. A Vajda Péter utca utca teljes hosszán mindkét oldalon zárt csatorna lesz, itt a becsatlakozó utcákban az oldalági bekötéseket szintén kiépítik. A csatornák hossza ezen a területen 1950 méter. A Szent László utcának a keleti oldalában épül zárt csatorna, melynek hossza 553 méter, míg a Martinovics utca nyugati oldalának egy kisebb hosszán épül zárt csatorna, ennek hossza 295 méter lesz. Továbbá a Budai Nagy Antal és Lehel utcákban kétoldali zárt csapadékvíz csatorna épül, melyek hossza 590 méter, illetve a Maczó Laposi átemelő szivattyút cserélik 2 darab Búvármotoros szivattyúra, a csatlakozó idomokkal együtt. A projekt tervezett befejezése szeptember 30.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában