Major Lénárd

2023.02.12. 08:51

A hegedű a hobbija a kémiából remeklő orosházi nyolcadikosnak

Az orosházi Táncsics kisgimnáziumának 8. osztályos diákja, Major Lénárd szombaton remek teljesítményével egy régiós kémiaverseny második helyét szerezte meg.

Cs. I.

Major Lénárd átveszi oklevelét dr. Nagy Anett igazgatótól Szegeden

Forrás: BMH

Szegeden, a Radnóti Miklós Kísérleti Gimnáziumban rendezték meg a 21. Meleg István Emlékversenyt kémia tantárgyból. A regionális megmérettetésen az orosházi Táncsics gimnáziumból Francziszti László biológia-kémia szakos tanár és tanítványa, Major Lénárd a nyolcadikosok korosztályában képviselte Orosházát és a középiskolát.

Lénárd elégedetten mesélt az elért szép eredményéről hazafelé tartva, szombaton délután.

A kémiaversenyen volt elméleti rész, sajnos ott veszítettem pontokat. A számítások nem okoztak nekem gondot

 – tette hozzá a tehetséges fiatal, aki most kezdi megízlelni a versenyek hangulatát. Tavaly volt az első megmérettetése, akkor hetedikesként a megyei Hevesi György  kémiaversenyen nem talált legyőzőre.  Idén már erre is gőzerővel készül és szeretné megnyerni. Célja, hogy az országos versenyen is bizonyíthasson. Azt is elárulta, reál beállítottságának köszönhetően érdekli a kémmia mellett a matemtika is. S amikor a kikapcsolódásról faggattuk, meglepő választ adott a szabadidejének az eltöltéséről.

Hobbim a hegedülés. Hét éve tanulom és játszok zenekarban is

 – tudtuk meg az orosházi alapfokú művészeti iskola növendékétől.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában