Központi Statisztikai Hivatal

2023.01.22. 22:04

Százhúsz milliárdnyi beruházás indult Békés vármegyében

Az egy lakosra jutó beruházás értéke 371 ezer forint volt, az országos átlag 806 ezer forintot tett ki – derült ki a Központi Statisztikai Hivatal legfrissebb, az előző esztendő első háromnegyed évét taglaló adatsorából.

L. B.

Fotó: Für Henrik

Mint írták, minden negyedévben élénkült a Békés vármegyei székhelyű gazdasági szervezetek fejlesztési tevékenysége a tavalyi első háromnegyed évben. Összességében 120 milliárd forint értékű új beruházást valósítottak meg, ami összehasonlító áron 19 százalékkal volt több az egy évvel korábbinál. A teljesítmény növekedése a főváros és a megyék rangsorában az élmezőnybe tartozott.

A beruházások 41 százalékát a legalább 50 főt foglalkoztató vállalkozások kezdeményezték. A beruházások gazdasági áganként kevésbé voltak koncentráltak. A fejlesztési források több mint harmadát a mezőgazdaságban, közel negyedét a feldolgozóiparban, csaknem tizedét a szállítás és raktározásban használták fel. A szállítás és raktározás beruházásainak volumene 77, az agráriumé 47 százalékkal bővült, a feldolgozóiparé viszont 8,1 százalékkal csökkent.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában