Tizenhárom program

2023.01.31. 06:53

Százak keresték fel a Békési Polgári Estéket

Sok százan vettek részt a Békési Polgári Esték tizenhárom programján – értékelte hétfői összegzésében a rendezvénysorozatot Köteles Zoltán, a pályázó és főszervező Szentháromság Plébánia Egyházközségének tanácsnoka, a társszervező Keresztény Értelmiségiek Szövetsége (KÉSZ) békési elnöke, akitől megtudtuk, hogy a Békési Fiatalokért Egyesület is segítette az események életre hívását.

P. G.

Fotók: Für Henrik

Köteles Zoltán kiemelte, a legfőbb céljuk az volt, hogy közelebb hozzák egymáshoz az embereket.

– A koronavírus-járvány alatt a legtöbben beszorultunk a négy fal közé, emberi kapcsolatok szűntek vagy ritkultak meg. Mindez mindenkinek számára nagyon nehéz időszaknak számított – tette hozzá. – Éppen ezért egyik legfontosabb elképzelésként azt jelöltük meg, hogy épüljenek újra a közösségek, lehetőség szerint jöjjenek létre új baráti kapcsolatok. A KÉSZ békési elnöke kifejtette, a programok összeállításánál természetesen törekedtek arra, hogy népszerű, de elérhető előadókat nyerjenek meg maguknak.

– Éppen a már említett célok miatt is igyekeztünk minél több embert bevonzani a polgári estékre. A római katolikus plébánia közösségi termébe mintegy 100-120 ember fér be, mi pedig igyekezünk úgy összeállítani a rendezvényeket, hogy abban a kicsit könnyedebb, de minőségi stílusok, műfajok kedvelői és a mélyebb témák iránt érdeklődők is találjanak a kedvükre valót – folytatta a gondolatot. 

Köteles Zoltán (balra) kiemelte, a legfőbb céljuk az volt, hogy közelebb hozzák egymáshoz az embereket.

– Előbbi kategóriába tartozott például Mészáros János Elek énekművész, valamint Kékkovács Mara színművész és Somlai Valéria zongoraművész fellépése. Utóbbi területen érdemes megemlíteni a teljesség igénye nélkül Köllő Sándor atya, a Szeged-Csanádi egyházmegye cigánypasztorációért felelős munkatársának előadását. Számunkra nagyon örömteli, hogy a várakozáson felül sokan látogattak el a rendezvényekre.

Köteles Zoltán elmondta, amennyiben lehetőségük lesz rá, akkor mindenképpen szeretnék, természetesen más módon folytatni a programsorozatot. A KÉSZ országos szervezetének egy kezdeményezéséhez már csatlakoztak is, aminek köszönhetően újabb különleges vendégek érkezhetnek Békésre.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában