Ellátás

2023.01.05. 17:35

Száz betegnek nyújt segítséget a békéscsabai szolgáltatóház

Az önkormányzattal kötött ellátási szerződés az egyesület számára szakmai megerősítést jelent, valamint szorosabb együttműködésre ad módot.

L. B.

Illusztráció

Forrás: shutterstock.com

Szerződést köt az önkormányzat pszichiátriai és szenvedélybetegek nappali ellátására az ÉFOÉSZ Békés Megyei Egyesületével – erről döntött nemrég tartott ülésén a városi közgyűlés, és erről számolt be közelmúltban sajtótájékoztatón dr. Juhász István civil ügyekért felelős tanácsnok is.

A civil szervezetnek köszönhetően idén tavasszal kezdte meg működését a Bankó András utcában a Mentál Plusz Szolgáltatóház, amely nappali ellátást biztosít ötven-ötven pszichiátriai és szenvedélybeteg számára.

A nyitás óta folyamatosan betöltöttek a férőhelyek, sőt várólistát is vezetnek, ugyanis olyan sokan élnének a lehetőséggel. Az ellátottakat a mentális támasz mellett élelmiszercsomagokkal is segítik rendszeresen. Az önkormányzattal kötött ellátási szerződés az egyesület számára szakmai megerősítést jelent, valamint szorosabb együttműködésre ad módot – írta kérelmében a Schriffertné Lócskai Henriett elnök vezette ÉFOÉSZ Békés Megyei Egyesülete.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában