Beol podcast

2023.01.01. 11:58

Petneházi Andrea hivatali kabinetvezetővel és a Szeretetem házi pékség megálmodójával folytatódik a Beol podcastsorozata

Vasárnap reggelente jelentkező podcast-sorozatunkban ismert Békés megyei emberekkel beszélgetünk különböző témákban. Hétről hétre minden, ami Békés. Idei első adásunkban Vásári Erzsébet, a Békés Megyei Hírlap újságírója beszélget a Szarvasi Polgármesteri Hivatal kabinetvezetőjével, Petneházi Andreával, aki egyben a Szeretetem házi pékség megálmodója is.

Vásári Erzsébet

A Beol podcast heti vendége: Petneházi Andrea /Fotó: Für Henrik/

Petneházi Andrea néhány évvel ezelőtt kabinetvezetői főállása mellett kezdett el otthon kenyeret sütni, abból is kovászosat, a hagyományok és az egészség jegyében. Hamarosan bővíteni kezdte tudását a sütést illetően, ezzel együtt egyre több kenyér is sült kemencéjében.

Jutott már belőle a családnak és a barátoknak is. Majd készített kiflit és bagetteket, különböző lisztekkel és ízesítéssel, melyek mindegyike kapós lett, immár vásárlói körében is.

A kovásztól azonban nem tágít, ahogy a jó minőségű, főként kisebb malmokból származó lisztektől sem, melyek kiválasztásakor szintén visszanyúlik a gyökereinkhez. Süt például kenyeret alakorból, vagyis ősbúzából is. Podcast beszélgetésünkben Andi elárulja, hogyan készül a kovász és annak hány féle érlelési módja van. Azt is megtudjuk, milyen ízekkel dolgozik a különböző évszakokban, és miért tartja fontosnak azt, hogy minél többen és többet alkalmazzuk a konyhában nagyanyáink technikáját és receptjeit.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában