Méhnyakrák megelőzési hét

2023.01.27. 19:02

Mályvásokkal szobakoncerteztek, gyöngyöt fűztek Orosházán

Sokan támogatták, csatlakoztak az európai méhnyakrák megelőzési programhoz Orosházán.

Cs. I.

A szűrésekre, a megelőzés fontosságára hívták fel a figyelmet a könyvtár rendezvényén

Fotó: Für Henrik

Több üzlet, bolt rózsaszínbe öltöztette kirakatát a héten, ezzel is támogatta az európai méhnyakrák megelőzési programot, és felhívta a figyelmet az Orosházi Mályvavirág Pont és a Justh Zsigmond Könyvtár közös pénteki rendezvényére.

Pénteken este a könyvtár megtelt, a jó ügy és Farkas Attiláné főszervező mellé álltak sokan. A megnyitón úgy fogalmazott, mint érintett, megtapasztalta, milyen nehéz volt olyan kapcsolatokat, segítőket találni, akiknek hasonló problémákkal kellett megküzdeniük. Merni kell kérdezni, egyre többen vannak, akikhez fordulhatnak a betegek, a sorstársak.

Az orosházi pszichológus, mályvás önkéntes, Varga Alexandra a betegség idején a nőiség megéléséről, megőrzéséről beszélt. Tanácsokat adott arra, miket kell tenni, ha úgy érezzük, elvesztettük nőiességünket. Voltak szobakoncertek, üzenve, a zene feszültséget old, ellazít – sok betegnek segítség a kezelésekkor is.

A program közös gyöngyfűzéssel ért véget – mert a gyöngy összeköt! Az elkészült karkötők nőgyógyászati betegekhez kerülnek, hogy érezzék, nincsenek egyedül. 

Az orosházi kézilabdás lányok is csatlakoztak a programsorozathoz, erről ITT írtunk. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában