Szerencsejáték

2023.01.06. 14:28

Kitört a lottóláz Békésben is, vonzzák a fogadókat a milliárdok

Hazánk két legnépszerűbb lottójátékának halmozódása újra tízszámjegyűre duzzadt. A Hatoslottón egymilliárdot meghaladó, az Ötöslottón pedig közel kétmilliárd forintos főnyeremény várja a játékosokat. Békésben is csábítóak a magas főnyeremények, az átlagosnál többen ikszelnek vagy bízzák a gépre a számokat. Amiben mindenki egyetért, csak annak vannak esélye, aki játszik.

Nyemcsok László, [email protected]

Tóthné Német Margit nem lottózik rendszeresen, de figyeli a főnyeremény összegét és ha ilyen magas, akkor ikszel

Fotó: Bencsik Ádám

Január elsején sem az Ötös-, sem a Hatoslottón nem vitték el a főnyereményt, így az előbbin 1,85 milliárd forint várja a Fortuna kegyeit keresőket, az utóbbin pedig 1,116 milliárd találhat gazdára. A Szerencsjáték Zrt.-nél közölték, a halmozódás fej-fej mellett emelkedik, hiszen tíz hete nem született telitalálat. A halmozódás természetesen a lottózók játékkedvét is növelte, a magasabb összegű főnyereménynél azok is próbára teszik szerencséjüket, akik általában nem szokták.

Igaz ez a megállapítás a Kopp Békéscsabai Atlétikai Club Lencsési Lottózójára is. Tóthné Német Margit kisunokájával, a kétéves Zsófival lépett be a helyiségbe, és Ötöslottót töltött ki.

– Nem lottózom rendszeresen, de figyelem a főnyeremény összegét, és ha ilyen magas, akkor ikszelek – hangsúlyozta Margit. Kisunokája csak nézhette, hogy mit csinál a nagyi, ugyanis kiskorúak nem játszhatnak, sőt, még szelvény sem lehet a kezükben.

– Elég lesz, ha Zsófi majd a nyereményt fogja a kezében, bár oda ennyi pénz nem fér el. El sem tudom képzelni, hogy a közel kétmilliárd forint mibe pakolható, és mekkora súlyt nyom. Persze, hallottam róla, hogy a nagy nyereményeket banki számlára utalják. Remélem, majd az enyémre – mondta nevetve a nagymama.

– Ha nem, akkor is tettem legalább annak az érdekében, hogy nyerjek. Háromszázötven forint egy szelvény, ennyit kibír a családi költségvetés, és legalább pár percig izgulhatok a tévé előtt, hogy milyen számokat húznak, sorsolnak ki. Ha sok pénzt nyernék, volna helye, hiszen már egytől a tizenhat évesig hét unokám van.

Tóth Eszter: a fogadási láz a sorsolásokhoz közeledve napról napra emelkedik

Feketéné Magyar Éva Kornélia elmondta, az ő szívét már egymillió forint megnyerésének a lehetősége is megdobogtatná, a milliárdos összegek pedig az édes álom kategóriába tartoznak. Ilyen ingatlanárak mellett, fogyna pénz, a legtöbbet a család mellett lakásokra, házakra költené, és ezeket kiadná albérletbe. Emellett jótékonykodna is a nyereményből.  

Tóth Eszter, az atlétikai club lottózójának munkatársa kiemelte, a fogadási láz a sorsolásokhoz közeledve napról napra emelkedik.

Olyanok fantáziáját is megmozgatja a lehetőség, akik máskor nemigen ikszelnek. Akik hetente játszanak, azoknál nem a nyeremény kiemelkedő nagysága az elsődleges, beérik, beérnék pár tízezer forinttal vagy néhány millióval is.

– Sokan állandó, családi számokat tesznek meg, a több szelvényt vásárlóknál nem ritka, hogy beikszelik a maguk által megálmodott számokat, a többi szelvényt rábízzák a gépre, hogy mit dob ki – ecsetelte Eszter. – Nagyobb nyereményeket kijelzett a gép nem egyszer nálunk is, örülnénk, ha fogadóink közül kerülne ki az Ötös- vagy Hatoslottó telitalálatosa.             

Hogy tavaly hány milliomos lottónyertes született Magyarországon, arról ITT olvashat. 

Egy évig halmozódhat a főnyeremény

A Szerencsejáték Zrt.-nél arról is tájékoztattak, hogy abban az esetben, ha a halmozódás kezdő időpontjától számított egy éven belül tartott utolsó sorsoláson sincs nyertes az adott nyerőosztályban, akkor a halmozódás véget ér. A társaság ekkor a halmozott összeget még ugyanazon a sorsoláson a nyertest tartalmazó nyerőosztályok nyereményalap-hányadának megemelésére fordítja. Ilyen azonban eddig még soha nem fordult elő.

Ha lesz telitalálat, akkor a szerencsésnek, aki helyesen tippeli meg a számokat, 90 nap áll rendelkezésére, hogy jelentkezzen nyereményéért. Mégpedig az úgynevezett nagynyertesvonalon, amely a www.szerencsejatek.hu oldalon és az értékesítőhelyeken is megtalálható. Fontos, hogy a nyertesnek Magyarországon nyitott folyószámlával kell rendelkeznie, mivel a nagy összegű nyeremények kifizetése minden esetben banki átutalással történik.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában