Javult a közlekedés

2023.01.05. 19:35

Herczeg Tamás: véget ért a történelmi léptékű csabai út- és járdafejlesztési program

Véget ért a történelmi léptékű út- és járdafejlesztési program Békéscsabán – írta Herczeg Tamás országgyűlési képviselő a közösségi oldalán.

L. B.

Archív fotó: Bencsik Ádám

Mint fogalmazott, a város történetében soha nem látott mértékű út- és járdafejlesztési program elindítását jelentette be két éve, miután a magyar kormány a járdafejlesztésre 2,35 milliárd forintot, az útfejlesztésre pedig 7 milliárd forintot biztosított az önkormányzat számára.

Az elmúlt időszakban 154 rossz minőségű, összetört, összerepedezett járdaszakasz kapott vadonatúj burkolatot. Az útfelújítások során 63 szakaszt korszerűsítettek városszerte, illetve a korábban földes utcák közül 84-et láttak el szilárd burkolattal – sorolta Herczeg Tamás országgyűlési képviselő.

Összességében mintegy 80 kilométert, több mint 150 ezer négyzetmétert érintettek a munkálatok, amelyek eredményeként javultak a békéscsabai közlekedési feltételek.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában