Úthálózat-fejlesztés

2020.11.21. 07:49

Jövőre indulhat Békéscsaba történetének legnagyobb útépítési programja

A Modern Városok Program része a nagyszabású fejlesztés, 2021-ben startolhatnak a munkálatok.

A városban járva-kelve szembesülünk azzal, hogy sok az aszfaltozatlan út, különösen Csabának azokon a külső részein, ahová az elmúlt esztendőkben igen sokan költöztek, de pormentes út megépítésére forráshiány miatt nem kerülhetett sor – olvasható Herczeg Tamás országgyűlési képviselő közösségi oldalán.

A Modern Városok Program (MVP) keretei között a 2016-ban Orbán Viktor miniszterelnök úr és Szarvas Péter polgármester úr által aláírt együttműködési megállapodás számos fejlesztést tartalmaz, de annak a dokumentumnak nem része a megyeszékhely aszfaltozott úthálózatának bővítése. Ezért személyesen Miniszterelnök úrral és Gyopáros Alpárral, a Modern Települések Fejlesztéséért felelős kormánybiztossal kezdeményeztem tárgyalást, hogy az MVP bővíthető legyen egy úthálózat fejlesztési tervvel – derül ki Herczeg Tamás bejegyzéséből.

Ezek után arra kértem polgármester urat, hogy a polgármesteri hivatal készítsen egy kimutatást a szükséges fejlesztésekről, illetve ne csak útépítés, hanem felújítás is szerepeljen a csomagban.

Az előkészítő tárgyalások eredményre vezettek,

így most beszámolhatok arról, amiről a Magyar Közlöny csütörtöki száma is hírt ad: a kormányzat által a koronavírus járvány nehézségei ellenére nyújtandó forrásból hamarosan városunk történetének eddigi legnagyobb belterületi útépítési és útfelújítási programja kezdődik el – olvasható az országgyűlési képviselő Facebook-oldalán.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában