Szeretlek Békéscsaba Egyesület

2023.01.16. 15:11

Felvették a kesztyűt a szeméttel szemben Békéscsabán

Gumikesztyűt és maszkot húztak, fekete zsákokat ragadtak, és utcán eldobott szemetet szedtek hétfőn a városban a Szeretlek Békéscsaba Egyesület munkatársai, önkéntesei. Frankó Attila, az egyesület elnöke elmondta, hogy minden évben szerveznek ilyen akciót.

L. B.

A Szeretlek Békéscsaba Egyesület munkatársai, önkéntesei a Széchenyi-ligetben kezdték a munkát

Fotó: Für Henrik

Úgy gondolta, hogy vélhetően karácsonyt és szilvesztert követően több eldobott hulladék lesz az utcákon, a közterületeken, ezért döntött úgy, hogy most gyűjtenek szemetet. Előzetesen körbejárta a várost és felmérte a terepet, hogy hol akadnak gócpontok. Általánosságban úgy látta, hogy a korábbi évekhez képest tisztább a város, ez köszönhető szerinte egyrészt a békéscsabaiaknak, másrészt a szemétszállító cégnek.

A munkát a Széchenyi-ligetben kezdték, majd a Dobozi úton, az árok mentén és a buszmegállóknál folytatták, de Gerlán igyekeztek egy illegális lerakót is felszámolni, ahol előzetesen tévéket ugyancsak találtak. Frankó Attila elmondta, hogy utánfutót kötöttek a kocsi mögé, arra pakolták a hulladékkal megrakott zsákokat, és azokat aztán elvitték a békéscsabai szeméttelepre.

Az egyesület elnöke kiemelte: több ezer civil szervezet tevékenykedik az országban, és amennyiben mindegyik szervezne hasonló akciót, amellyel odafigyel a közvetlen környezetére, akkor sokkal rendezettebb és tisztább lehetne az ország. Úgy véli, a Szeretlek Békéscsaba Egyesület példával jár elöl, fontosnak ítélte ezt a kezdeményezést is a rendszeres véradás-szervezés, a hagyományos év végi étel- és ruhaosztás, valamint az irodalmi estek mellett.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában