Trambulin

2023.01.17. 13:07

A civilek sikerei is a helyi közösségeket szolgálják Nagyszénáson

Nagyszénáson a Forintos Alapítvány a falusi civil pályázat keretében 515 ezer forintot nyert és vásárolt két trambulint. A gyerekek már élvezői az eszközöknek a Czabán Samu Általános Iskola tornatermében.

Cs. I.

Balról Kunstár Hajnalka, Kabainé Cseresnyés Ágnes, Erdős Norbert, Nyemcsok János a tornateremben felállított trambulin előtt /Fotó: a szerző felvétele/

A helyszínen tartott sajtótájékoztatóján Erdős Norbert országgyűlési képviselő úgy fogalmazott, fontos számára, hogy a civil szervezetek a kisebb források bevonásával is hasznos eszközbeszerzésekkel képesek legyenek a helyi közösségeiket támogatni.

– Az alapítványi, az önkormányzati és az iskolai rendezvényeken is jól hasznosul a két trambulin, nem kell bérelni, hanem ingyenesen a gyerekek rendelkezésére bocsáthatják – tette hozzá a politikus. 

Az alapítvány elnöke, Kabainé Cseresnyés Ágnes civil szervezetük kapcsán elmesélte, hogy Benkő Zoltánné és Bakiné Havasi Gabriella kezdeményezésére alakultak meg azzal a céllal, hogy támogassák az iskola diákjait. 

A helyi vállalkozók, az önkormányzat és magánszemélyek, szülők támogatását is élvezik. A Bethlen Gábor Alapkezelő pályázatain is sikerrel vesznek részt. Mindig egyeztetnek az iskolavezetéssel, mire van szükség. E pályázat a gyerekek szabadidős programjaihoz nyújt élményt. Ott vannak minden gyermekrendezvényen, ahol eddig is volt trambulin, de drága pénzen bérelték.

Nyemcsok János polgármester személyes, családi kötődését is felelevenítette. Példaértékűnek nevezte az alapítvány működését, hiszen a gyerekek boldogulását segítik tankönyvek, informatikai eszközök beszerzésével is. Az iskola igazgatója, Kunstár Hajnalka az együttműködésük sikerességéről szólt.

– Számukra is mindig a gyermekek az elsők, hogy legyen élményük. Mindig, mindet megtesznek értük. Támogatják a versenyeket, a művészeti iskolás diákjainkat. Eszközbeszerzéseik mellett emberileg is sokat segítenek nekünk – fűzte hozzá az igazgatónő.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában