Döntés

2022.12.30. 20:37

Változott a közterület-használat engedélyezése Mezőberényben

Elfogadta közterület használatáról szóló önkormányzati rendeletét a közelmúltban a mezőberényi képviselő-testület.

P. G.

Fotó: Shutterstock illusztráció

Az új szabályozás értelmében a közterület-használat engedélyezése a polgármester hatáskörébe került, ezért  január 1-től kezdődően a közterület-használat iránti kérelmet a polgármesteri hivatal beruházási csoportjához kell benyújtani.

A kitöltött és mellékletekkel ellátott kérelmet a közterület-használat tervezett megkezdése előtt legalább nyolc nappal kell benyújtani, a legalább 8 napos eljárási határidő figyelembe vételével.

A közterület-használat kizárólag végleges határozat birtokában és a határozatban megnevezett számlára történt közterület-használati díj megfizetése után kezdhető meg.

A polgármesteri hivatal által összeállított kérelemminta, valamint a közterület-használatra vonatkozó, január 1-től érvényes részletes szabályok már megismerhetők a mezobereny.hu oldalon, vagy ügyfélfogadási időben személyesen tájékoztatás kérhető a polgármesteri hivatal beruházási csoportjánál.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában