Ételosztás

2022.12.12. 14:09

Ötszáz rászoruló kapott csomagot Békéscsabán

Félezer rászorulónak biztosított az önkormányzat advent alkalmából, hétfőn a Czuczor utcai közösségi házban egyenként 10-10 ezer forint értékben tartós élelmiszerekkel teli csomagot. A pakkok lisztet, kristálycukrot, rizst, étolajat, tésztát, lekvárt, sonkás vagdaltat, sertésmájkrémet, löncshúst, leveskockát, kakaóport és – karácsonyra készülve – szaloncukrot tartalmaztak.

L. B.

Egyenként 10-10 ezer forint értékben kaptak tartós élelmiszert az önkormányzattól a rászoruló családok

Fotó: Bencsik Ádám

Szarvas Péter polgármester a helyszínen elmondta, hogy a szociálpolitikai osztály munkatársai választották ki azokat a családokat, akik kaptak csomagot, és a nyilvántartás alapján értesítették őket a lehetőségről. Hangsúlyozta: nemcsak karácsony, hanem húsvét előtt is rendszeresen oszt tartós élelmiszert az önkormányzat.

– A város kiemelt figyelmet fordít a rászorulók támogatására – folytatta. A városi közgyűlés megemelte a lakhatási támogatás összegét, illetve növelte a jövedelemhatárt is, ami azt jelenti, hogy többen kaphatnak ilyen segítséget. 

Mintegy 170 szociális lakással rendelkezik a város, amelyeket a piaci árnál kedvezőbb áron bérelhetnek a nehéz helyzetben lévők. Idén a korábbiakhoz képest több mint kétszer annyi tűzifát juttatnak el a szűkölködők számára.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában