Adománygyűjtés

2022.12.23. 13:10

MCC-s diákok vittek könyveket a csabai átmeneti otthonban lakó gyerekeknek

A Mathias Corvinus Collegium Fiatal Tehetség Programjának békéscsabai, Békés megyei diákjai csütörtökön este átadták az általuk összegyűjtött mesekönyveket a békéscsabai családok átmeneti otthonában lakó gyermekeknek.

P. G.

Könyvekkel segítettek a gyerekek Fotós: Jenei Péter

Karácsonyi könyvgyűjtés keretében szervezett adománygyűjtést a békéscsabai MCC Fiatal Tehetség programja november közepétől. Új vagy használt, de jó állapotú szépirodalmi, tudományos, ismeretterjesztő és mesekönyveket gyűjtöttek a diákok. Több kötet gyűlt össze a gyerekek jóvoltából. A könyvcsomagot a békéscsabai MCC FIT diákjai egy kis ünnepség keretén belül adták át az otthon lakóinak.

A gyerekeket és szüleiket az intézmény vezetője Verebi Kitti köszöntette, aki röviden bemutatta az intézmény működését. Utána Salló Szonja, a Fiatal Tehetség Program békéscsabai régióvezetője mondta el, hogy miért választották a könyvgyűjtést az idei karitatív akciónak.

– A mesehallgatás mindig öröm egy gyermek számára és az élmény közös a szülővel – emelte ki. A gyerekek ezután verseket mondat a kis lakóknak, majd átadták a könyveket és egy közös kis süteményevés mellett együtt nézegették a kapott könyveket.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában