Szilveszter

2022.12.30. 12:00

Így vigyázzunk kedvenceinkre a tűzijátékozás alatt

Év végén rendszerint megemelkedik az elveszett házikedvencek száma. A szilveszteri tűzijátékozás miatt rengeteg kutya és macska szalad világgá. A kutyák rengeteg százalékában még mindig nincs chip, így a legtöbb sosem tér haza. Mutatjuk milyen óvintézkedéseket tehetünk, hogy megelőzzük a bajt!

T. N.

Állatok sokasága rémül meg a tűzijáték idején

Forrás: Shutterstock

Már az ünnepek közeledtével érdemes kutyáinkban ellenőrizni a chipet, valamint az állatorvosnál az adatainkat. Fontos, hogy az adatváltozásokat mindig jelentsük, hogy át tudják írni a petvetdata rendszerben. A nyakörvekre tegyünk biletát, ami névvel és telefonszámmal van ellátva.

– Szilveszterkor próbáljunk velük maradni. Ha nem tudunk, tegyük biztonságos helyre őket, ahonnan nem tud kiszökni. Állatorvosi tanácsra a nagyon félős kutyáknál használhatunk nyugtató tablettákat, nyakörveket – árulta el Bencsik Tiborné, a Remény -Lak Állatvédő Egyesülettől. A békéscsabai egyesület gondozásban jelenleg 110 eb van. 

Hozzátette, hogy a tűzijáték fénye és a hangos durranások megijesztik az ebeket, és ha nem ügyelünk, félelmükben világgá szaladhatnak. 

– Számos házikedvenc sose tér haza. Autó, vonat üti el, vagy èppen aknába esnek, amiből nem tudnak kimászni. 

A különböző állatvédő szervezetek és állatmenhelyek ezért felhívják a gazdik figyelmét, hogy december 31-én fokozottan vigyázzanak kedvencünkre.


 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában