Evangélikusok

2022.12.18. 21:08

Hangversennyel és fényjátékkal várták a békéscsabaiakat – galériával, videókkal

Különleges, hangversenyt és fényjátékot kínáló estével zárták advent negyedik vasárnapját Békéscsabán.

V. E.

A program telt házas hangversennyel indult az Evangélikus Kistemplomban

Fotó: Vásári Erzsébet

A program telt házas hangversennyel indult az Evangélikus Kistemplomban, ahol Kutyej Pál evangélikus lelkész köszöntötte a jelenlévőket. Elmondta, a koncert a fényről és a karácsonyról szól, amit a zene után a látványvilágban is megfogalmaznak. Az első blokkról részletezte, az három műsorszámból áll. 

Az egyik Bach, Itt állok szent színed előtt című műve, amiben közreműködött az Alföld Quartet – tagjai Hoffmann Ágnes, Szomorné Budai Mariann, Jankó Zita és Szomor István –, majd szólót énekelt Tokaji Ágnes, a harmadik elemben pedig Rázga Áron zongorázott.

A zeneszó után Kondor Péter evangélikus püspök mondott igeik öszöntőt, majd újra felcsendültek a dallamok, amelyeknél a fentieken túl immár a Calandrella Kamarakórus is közreműködött. 

A hangverseny után pedig az utcára vonult a tömeg, ahol mindenkinek az Evangélikus Nagytemplom falára szegeződött tekintete. Itt jelenítették meg ugyanis azt a látványos fényjátékot, amit az A-Team Reklámügynökség kivitelezett. A produkció ideje alatt olyan mozgókép tartalmat láthatott a közönség, amelynek összeállításakor figyelembe vették az épület szakrális jellegét és építészeti jellegzetességeit. A látvány pedig olyannyira elnyerte a jelenlévők tetszését, hogy kérésükre a fényjátékot megismételték.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában