Erasmus nap

2022.12.28. 09:36

Görögországig „utazhattak” a diákok Békésen

Erasmus Nappal zárult a Gál Ferenc Egyetem Technikum, Szakképző Iskola, Gimnázium és Kollégium idei éve – tájékoztatott Facebook oldalán az iskola. Az eseményen a görögországi mobilitásról hazaérkezett tanulók tartottak bemutatót a diákoknak és a pedagógusoknak.

P. G.

Az említett utolsó tanítási napon hamisítatlan görög hangulatot csempészett az iskolába a háromhetes szakmai gyakorlatról novemberben visszatért huszonhat mezőgazdasági, gépész és vendéglátás ágazatokon tanuló diák.

A képekkel tarkított előadás témáit egymás között szétosztva ismertették a résztvevők, részletesen bemutatva a mobilitás helyszíneit, a szállást, az étkezés sajátosságait, a kulturális- és szabadprogramokat, a szakmai tevékenységeket és többek között szó esett az utazásról, az azt megelőző feladatokról, valamint a mobilitás során felmerült dokumentációs feladatokról is.

Az előadás után ünnepélyes körülmények között az EuroPass mobilitási igazolványokat is átadták, illetve a vendéglátós tanulók jóvoltából mindenki megkóstolhatta a tradicionális görög karácsonyi süteményeket.

A közönség soraiban azok a tanulók foglaltak helyet, akiknek a jövő tanévben lehetőségük nyílik majd hasonló mobilitáson részt venni. Továbbá az iskola vezetősége, a felkészítésben részt vevő tanárok, a kísérőtanárok, a projekt során segítséget nyújtó munkatársak és a kollégium dolgozói is jelen voltak a programon.

A rendezvényen az intézmény további Erasmus+ pályázatai is bemutatták. Marton József beszámolt az iskola oktatóinak a digitális alapkompetencia fejlesztéssel kapcsolatos tallini tanulmányútjáról, Molnár Miklós pedig Békés Megyei Kormányhivatallal konzorciumban megvalósuló MAP – A felnőttek digitális alapkompetenciájának fejlesztésére vonatkozó módszerek feltérképezéséről szóló projekt a spanyolországi Valladolid Egyetemen megtartott partnertalálkozójáról adott elő fényképes élménybeszámolót. A programot Palyusik Éva szervezte.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában