Erkel gimnázium

2022.12.22. 14:53

Elkészült a Bodoky köz felújítása Gyulán

Befejeződött a gyulai Erkel Ferenc Gimnáziumnál található Bodoky köz mintegy 10,5 millió forintból megvalósuló felújítása – tudtuk meg dr. Görgényi Ernőtől.

P. G.

Dr. Görgényi Ernő: a beruházás városképi szempontból is fontos volt

Fotó: Für Henrik

A város polgármestere elmondta, a beruházás során felszedték a korábbi bazaltkockákat, elbontották a kifejezetten balesetveszélyesnek számító járdát. Ezt követően miután a fejlesztést megelőzően a bazaltkockás rész és a járda nem volt egy vonalban, térkő burkolattal, egy szintben kiépítették a teljes szakaszt. A beruháznak köszönhetően a patinás oktatás intézmény ebből az irányból is akadálymentesen megközelíthetővé vált, és a beruházás városképi szempontból is fontos volt, hiszen a terület lényegesen esztétikusabbá vált.

Mint arról a fejlesztés kezdetén írtunk, korábban Veres András, a városrész önkormányzati képviselője kezdeményezte a beruházást, ahogy szintén az ő kezdeményezésére valósult meg belügyminisztériumi támogatásból az Élővíz-csatorna partján található járda fejlesztése is. 

A két beruházásnak köszönhetően az iskola megközelítése jelentősen javult. Utóbbira azért volt szükség, mert az említett Bodoky utcán, az Erkel Ferenc Gimnázium mögötti szakaszon jelentősen megsüllyedt és összetöredezett az 1998-ban épült járdalapos burkolatú szakasz. A korábbi fejlesztés során a 160 méter hosszú járdaszakasz két méter széles betonburkolatot kapott, a meglévő 40x40-es lapokat elbontották, szintre emeltek két szennyvízaknát, kialakítottak négy esővízcsatorna-lefolyót, rendezték a padkát. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában