Beruházás

2022.11.25. 17:14

Több mint tízmillió forintból újul meg a Bodoky köz Gyulán

Mintegy 10,5 millió forintból újulhat meg a gyulai Erkel Ferenc Gimnáziumnál található Bodoky köz – jelentette be a helyszínen megtartott pénteki sajtótájékoztatón dr. Görgényi Ernő polgármester.

P. G.

Dr. Görgényi Ernő: esztétikailag is fontos a fejlesztés

Fotó: Bencsik Ádám

Mint elmondta, az önkormányzat a koronavírus-világjárvány nemzetgazdaságot érintő hatásának enyhítése, a kieső iparűzési adóbevételek kapcsán 400 millió forintos kormányzati támogatást kapott.

– Ezt az összeget csak fejlesztésre lehetett felhasználni. A város egy programot állított össze, amelybe jellemzően útépítések illetve útfejlesztések kerültek be. A beruházásoknak a végére értünk, de még megmaradt több mint 3 millió forint – fogalmazott a polgármester. – Ezért kértünk engedélyt arra, hogy a megmaradt összeget a rendkívül rossz állapotú Bodoky köz felújítására fordíthassuk.

Hozzátette, a megmaradt 3 millió 773 ezer forintos forrást közel 6 millió 730 ezer forintos önerővel egészítette ki az önkormányzat. Közbeszerzési eljárás keretében pedig egy szegedi céget bíztak meg a munkálatokkal. A fejlesztés részeként jövő héten felszedik a bazaltkockákat, elbontják a nagyon balesetveszélyes járdát, és egy szintben, térkő burkolattal kiépítik a teljes szakaszt, amelynek eredményeként az Erkel gimnázium az adott irányból is akadálymentesen megközelíthetővé válik, másrészről esztétikusabb lesz a terület. Dr. Görgényi Ernő kiemelte, a kivitelezés határideje december 18-a.

A polgármester kifejtette, korábban Veres András, a körzet önkormányzati képviselője kezdeményezte ezt a beruházást, ahogy szintén az ő kezdeményezésére valósult meg belügyminisztériumi támogatásból az Élővíz-csatorna partján található járda fejlesztése is. A két beruházásnak köszönhetően az iskola megközelítése jelentősen javult. Utóbbira azért volt szükség, mert az említett Bodoky utcán, az Erkel Ferenc Gimnázium mögötti szakaszon jelentősen megsüllyedt és összetöredezett az 1998-ban épült járdalapos burkolatú szakasz. A korábbi fejlesztés során a 160 méter hosszú járdaszakasz két méter széles betonburkolatot kapott, a meglévő 40x40-es lapokat elbontották, szintre emeltek két szennyvízaknát, kialakítottak négy esővízcsatorna-lefolyót, rendezték a padkát.


 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában