Köszöntés

2022.12.19. 11:07

Elismerést kaptak a nemzetiségek képviselői Eleken

A Nemzetiségek Napja alkalmából szerveztek ünnepséget a napokban Eleken, ahol a nemzetiségi önkormányzatok és a velük szorosan együttműködő civil szervezetek több évtizedes kiváló munkásságát, illetve a nemzetiségi hagyományok megőrzését és tovább örökítését köszönték meg – adta hírül Szelezsán György polgármester.

V. E.

Elhangzott, Elek négy nemzetiségű kisváros, ahol a cigányság, németség, románság és szlovákság rengeteget tesz a közösségért, értékes és pótolhatatlan tevékenységükkel segítik a települést és az intézményeiket. Nemzetiségeik megélik, megtanítják és átadják gyermekeik számára az elekiek több évszázados szép szokásait, hagyományait. Az ünnepségen nemzetiségi és adventi műsorral készültek a Dr. Mester György Általános Iskola és az Eleki Román Általános Iskola diákjai.

Elismerést vehetett át az eseményen az Eleki Német Nemzetiségi Önkormányzat a német nemzetiség hagyományaink megőrzése és továbbörökítése érdekében végzett kiemelkedő tevékenységért Singer Ferenc, kitüntették az Eleki Szlovák Nemzetiségi Önkormányzat a szlovák nemzetiség hagyományaink megőrzése és továbbörökítése érdekében végzett kiemelkedő tevékenységéért Döme Tibort, az Eleki Román Nemzetiségi Önkormányzat a román nemzetiség hagyományaink megőrzése és továbbörökítése érdekében végzett kiemelkedő tevékenységért Botás Lászlót, valamint az Eleki Cigány Nemzetiségi Önkormányzat a cigány nemzetiség hagyományaink megőrzése és továbbörökítése érdekében végzett kiemelkedő tevékenységért Drágos Józsefet.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában