Beruházás

2022.12.26. 09:01

Attila király fapalotájának fogadótermét építik meg Zsadányban

Jól halad Attila király fapalotája fogadótermének építése a Béke utca végén, amellyel annak állítanak emléket, hogy Dudás Árpád polgármester kutatásai szerint Attila hun király uralkodói székhelye az 5. század közepén Zsadányban lehetett.

L. B.

Dudás Árpád polgármester elmondta, hogy a beruházás jövő év elején érhet véget a Béke utcában

Fotó: A szerző felvétele

Lényegében egy gerendaház készül, és helyet kap benne egy 95 négyzetméteres rendezvény- és kiállítótér, egy kézműves foglalkozásoknak alkalmas, 27 négyzetméteres helyiség, valamint több kiszolgáló helyiség.

Dudás Árpád polgármester elmondta, hogy a turizmus fejlesztését célzó beruházásra a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program keretében 116 millió forintot nyert el az önkormányzat. Az előírt munkálatok több mint felével végzett a kivitelező: az épület szerkezete elkészült, a napokban az utolsó cserepek is felkerültek a tetőre. A továbbiakban belső munkálatok várhatók, illetve az épület melletti részek térköves burkolatot kapnak. A beruházás jövő év elején fejeződik be.

A fapalota fogadótermében interaktív módon osztanak majd meg információkat a hunokkal, illetve az Isten ostoraként emlegetett Attila fejedelemmel kapcsolatban. Az épület egyszerre egy autóbusznyi látogatót fogadhat majd, és étkezésre is lesz benne lehetőség.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában