Antali Zoltán

2022.12.08. 06:58

A kortalan tánctanár jubileumi bált szervez Orosházán

Tartás, elegancia, derű, kortalanság, össztánc – ha ezeket a szavakat egymás mellé illesztjük, ki más is juthat az eszünkbe Orosházán, mint a város köztiszteletnek örvendő táncosa, táncpedagógusa, az idén hetvenöt éves Antali Zoltán. Felnőtt táncosaival szervezi a szombati báljukat.

Csete Ilona [email protected]

Antali Zoltán a szombati bálra készül a Székács iskola dísztermében

Fotó: Für Henrik

Antali Zoltán a tánc világában él 55 éve. 24 éve dolgozik a Székács evangélikus iskolában, húszéves a felnőtt tánciskola senior alapító csoportja. Több mint tíz éve pedig tanórák rendjébe építve azt tanítja a fiataloknak, amit a legjobban szeret: a tánc segítségével mozgás- és viselkedéskultúrát, öltözködést, etikettet, férfi-nő közötti kommunikációt, kapcsolatteremtést.

– Nem számoltam, de több ezer fiatalnak igyekeztem már átadni a tudásomat. Ha csak egy apró gondolat megmaradt abból, amiről beszélgettünk, vagy egy elegáns mozdulat, amit megmutattam, már megérte, hogy e falak között lehetek – mutatott körbe az iskola dísztermén, amit a szombati, jubileumi bálra berendeznek, feldíszítenek. A díszterem újra megtelik élettel, olyanok közreműködésével, akik évtizedek óta Antali Zoltánnál felnőttként kezdték el a tánctanulást. Mára összekovácsolta őket igazi közösséggé Zoli személyisége, a tánc, a zene iránti vonzalom.

Tanáruk 75. születésnapját már májusban megünnepelték, ezen a hétvégén is van ok a szórakozásra, az önfeledt, táncos együttlétre.

– Amikor elkezdtük a felnőtt tánciskolát, négy pár nagyon kitartónak bizonyult. Ők máig táncolnak a maguk és közösségünk nagy örömére. Ők is itt lesznek szombaton: az orosházi Oláh Sándor és felesége; a tótkomlósi Kancsó János és felesége; a mezőhegyesi Malya András és felesége; valamint a nagyszénási Ramuska József és felesége. Nekik is köszönhető ez a jubileum, hiszen kitartottak sokan másokkal. Nem tépázta meg közösségünket a vírushelyzet sem, folytatjuk. Máig csatlakoznak hozzánk új párok. Dicséretes a kitartásuk, az elszántságuk. Én pedig közöttük, az iskola fiataljai, valamint a felnőtt táncosaim között  érzem jól magam húsz éve. Táncolok tovább – immáron 55 éve. Ez tart fiatalon – mondta a tőle megszokott széles mosollyal Antali Zoltán.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában