Kerekasztal-megbeszélés

2022.11.24. 10:11

Társasházak képviselőivel egyeztettek a tűzoltók Békéscsabán

Lakásszövetkezetek és társasházkezelők képviselőinek tartott kerekasztal-megbeszélését a minap a tűzoltóságon a békéscsabai katasztrófavédelmi kirendeltség – közölték a katasztrófavédelemnél.

L. B.

A lakásszövetkezetek képviselői elmondták: a fenntartásukba nagyjából 11 ezer társasházi vagy lakásszövetkezeti lakás tartozik.

Miután Süli Zsolt kirendeltségvezető köszöntötte a résztvevőket, többek között szó esett a tűzvédelmi jogszabályok és műszaki irányelvek változásairól, az energetikai beruházások jelenlegi helyzetéről, a gazdasági válság lakásállományt érintő hatásairól, a Társasházi törvény közelgő módosításáról. 

Jövő év tavaszán a kirendeltség területén található középmagas lakóépületekben tűzvédelmi ellenőrzéseket terveznek, cél volt az is, hogy az erre való felkészüléshez támogatást nyújtsanak. Bódi Csaba hatósági osztályvezető ismertette az első háromnegyed évben történt lakástüzek statisztikai adatait, illetve szólt a fűtési módokkal kapcsolatos tendenciákról is.


 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában