Kaáli Természettudományos Tehetségműhely

2022.11.29. 12:37

Robotok húzták el a Boci, boci tarka nótáját az orosházi tehetségműhelyben

Robotika bemutatót tartottak Orosházán, a Táncsics gimnázium Kaáli Természettudományos Tehetségműhelyében.

Cs. I.

Illusztráció

Forrás: shutterstock.com

A Kaáli Természettudományos Tehetségműhely programsorozatában az Eötvös József Katolikus Általános Iskola tanulói látogatást tettek a robotika tehetségsáv foglalkozásán. A bemutató alkalmával a vendég diákok megismerkedhettek az Edison és a Lego Mindstorms EV3 robotokkal, röviden megismerték a két robot közötti különbséget.

Az Edison robotokkal való ismerkedés egyik érdekessége volt az úgynevezett szumóverseny: a diákoknak volt alkalmuk a játékot kipróbálni. Megismerkedtek azzal is, hogy az Edison robotokat meg lehet szólaltatni. Meghallgatták, hogy a robot hogyan játssza le Boci, boci tarka zenéjét. Kiderült: a robotokat lehet tapssal is irányítani, sőt, villanylámpával. Újdonság volt az utánzó robot. Megfigyelték, hogy a robot az akadályérzékelő segítségével miként mozog.

A Mindstorms EV3-as robotokkal való ismerkedéskor a robotika szakkör diákjai által épített pályán próbálták ki az ügyességüket a résztvevők. A legérdekesebb talán az volt számukra, amikor látták, hogy a Mindstorms EV3-as robotkészletből még egy olyan szerkezet is építhető és programozható, amely kirakja a Rubik kockát.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában