Rászorulók

2022.11.29. 15:35

Rendkívüli energiatámogatást adnak Eleken

Az idén kialakult gazdasági helyzetben sem hagyják magukra a szociálisan rászoruló eleki lakosokat, ezért rendkívüli energiatámogatást nyújtanak nekik a megnövekedett rezsiárak miatt jelentkező pluszkiadások enyhítéséhez, mindezt a korábbi barnakőszén támogatás helyett – adta hírül kedden Szelezsán György polgármester.

V. E.

Illusztráció

Fotó: Shutterstock

Hozzátette, az eddig benyújtott tüzelőanyag támogatás megállapítása iránti kérelmeket már a fentiek alapján bírálják el, tehát nem kell újra beadni azokat.

A támogatásra az jogosult, akinek családjában az egy főre eső jövedelem nem haladja meg a 99.750 forintot, egyedül élőknél a 114.000 forintot. Jogosult rá az is, aki az alábbiakban részesül: aktív korúak ellátására, vagy időskorúak járadékára jogosult, települési lakhatási támogatásban részesül, halmozottan hátrányos helyzetű gyermeket nevel, illetve rendszeres gyermekvédelmi kedvezményben-, 62 év feletti nyugdíjszerű rendszeres pénzellátásban-, ápolási díjban-, vagy gyermekek otthongondozási díjában (GYOD) részesül. A kérelmeket november 29-től december 6-ig lehet leadni a hivatalban, ügyfélfogadási időben.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában