Monodráma

2022.11.06. 08:50

Radnóti Miklós utolsó pillanatait vitte színpadra Turek Miklós Békéscsabán

Árny az árnyban – ezzel a címmel tartott előadást Turek Miklós a Lencsési Közösségi Házban szombaton este. A színművész ezúttal Radnóti Miklós utolsó pillanatait vitte színpadra.

Gyemendi Réka

Turek Miklós volt a vendég Fotós: Für Henrik

Mint a Versszínház oldalán olvasható, Turek Miklós 2000-ben diplomázott a Színház és Filmművészeti Egyetem színész szakán. Többtelevíziós sorozat szereplője volt, de hangját és arcáta színházból és a moziból is sokan ismerhetik. 2004-ben indította a később Versszínház néven ismertté vált kulturális vállalkozását. Ugyan ebben az évben állította színpadra első, csak versekből összeállított színházi monodrámáját Faludy György életéről, műfajtát később versszínháznak nevezte el. A nagy sikerre való tekintettel később színpadra vitte József Attilát, Radnóti Miklóst, Petőfi Sándort, Arany Jánost és Ady Endrét megelevenítő versszínházi monodrámáit is.

Szombaton este a Lencsési Közösségi Házban láthatták az érdeklődők az előadását, ahol szintén nagy sikere volt Radnóti Miklós utolsó pillanatáról és költészetéről szóló versszínházi monodrámájának.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában