Vandálok

2022.11.27. 18:42

Összefogtak a kovácsháziak, hogy adventkor újra megépüljön a megrongált labirintus

Mezőkovácsházán már tavaly is játszhattak a gyerekek a karácsonyi falu szalmalabirintusában. Akkor is voltak rongálók és rongálások. Ám amit az idén műveltek a kedden megépített labirintussal a vandálok, az minden képzeletet túlszárnyalt.

Cs. I.

Ilyen lett négy nap után, amikor a vandálok megrongálták

Fotó: BMH

Mezőkovácsháza belvárosában a pusztítás, a rombolás látványára senki nem talált magyarázatot, ám a felháborodás óriási volt. Az építmény ötletgazdája, Albertus László alpolgármester csak annyit fűzött hozzá: élt 4 napot...

Majd közzétett egy felhívást egy eseményre: Építsük újra a szalmalabirintust! Mutassuk meg, hogy közös összefogással nem hagyjuk, hogy a gyermekeink örömét tönkretegyék. Várunk mindenkit vasárnap délután sok szeretettel. Eszközöket, aki tud, hozzon magával. Utána pedig vigyázzunk rá!

A sok jó érzésű kovácsházi gereblyét, villát, kötözőt, lombseprűt ragadott (kinek, mi volt otthon) és megjelent a parkban. Megható volt látni, ahogy érkeztek, s csak jöttek, és azt akarták, hogy e remek kezdeményezés idén is örömöt szerezzen a gyerekeiknek.

– Nagyon meglepődtem, hogy ismerősök és ismeretlenek is érkeztek. Több mint félszáz ember áldozta a vasárnapját arra, hogy a vandálok rombolását felszámoljuk, amit kell, azt átkötözzük, helyére tegyük. Eredetileg 520 bála alkotta a labirintust, ötvenet szétdíboltak, de sikerült újra megépítenünk a gyerekek kedvenc helyét – sorolta Albertus László, aki úgy vélte, advent első vasárnapján nem is kell ennél szebb történet, mint ez a példás összefogás. Reménykednek a kovácsháziak, hogy sokáig megmarad épségben a labirintusuk.

Ma már újra rohangálhattak a gyerekek a helyreállított labirintusban

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában