December 11-től

2022.11.18. 13:58

Óránként járnak a vonatok Békéscsaba és Szeged között

December 11-től Szeged és Békéscsaba között létrejön a munkanapi forgalomban az óránkénti vonatközlekedés. A délelőtti órákban bekerülnek plusz járatok a menetrendbe, biztosítva az egységes szolgáltatást.

Csete Ilona

A délelőtti órákban bekerülnek plusz járatok a menetrendbe Szeged és Békéscsaba között /Fotó: Gál Csaba/

Erdős Norbert, Dél-Békés országgyűlési képviselője számolt be pénteken a hírről, ami elsősorban az orosháziakat, a térségben, valamint a mezőkovácsházi járásban élőket, közlekedési lehetőségeiket befolyásolja jó irányban. December 11-én életbe lép az új, közforgalmú menetrend a vasúti közlekedésben, amelyhez az autóbuszok menetrendje is igazodik, hogy a két ágazat együttműködése az utasok érdekében  javuljon és hatékonyabbá váljon. 

A kormány célja, hogy minél többen használják a közösségi közlekedést, ezért számos szolgáltatásfejlesztés is bevezetésre kerül országszerte.

– Békés megye 4. számú egyéni választókerület tekintetében jó híreim vannak, ugyanis Szeged és Békéscsaba között létre jön a munkanapi forgalomban az óránkénti vonatközlekedés. A délelőtti órákban bekerülnek plusz járatok a menetrendbe, biztosítva az egységes szolgáltatást. A járatok menetrendjét összehangolták a Szeged és Hódmezővásárhely között közlekedő, több ízben, legutóbb október 29-én, sűrített tram-train járatokkal – sorolta a politikus. 

Hozzátette: Szentes és Orosháza között a hétvégi forgalomban – részben a gyopárosfürdői szabadidős forgalom jobb kiszolgálása érdekében – plusz 1 járatpárt is beállítanak.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában