Egészségügy

2022.11.24. 13:20

Megszűnik a tüdőgyógyászat Szarvason

December 1-től megszűnik Szarvason a tüdőgyógyászat, ideiglenesen a Békés Megyei Központi Kórház, valamint az orosházi Dr. László Elek Kórház és Rendelőintézet veszi át a feladatait.

V. E.

December 1-től megszűnik a szarvasi tüdőgyógyászat, melynek feladatát 2023. február 28-ig ideiglenesen a Békés Megyei Központi Kórház, valamint az orosházi Dr. László Elek Kórház és Rendelőintézet veszi át – derült ki Babák Mihály polgármester napokban küldött tájékoztatójából.

A polgármester számára az Egészségügyi Igazgatósági Főosztálytól küldött határozatból kiderült, a szakmában meglévő 44 szakorvosi óra/hét járóbeteg-szakellátási kapacitásból 14 órát a megyei kórházba, míg 30-at az orosházi intézetbe csoportosítanak át a Szarvasi Tüdőgyógyász Egészségügyi Szolgáltató Kft.-ből.

Az indoklás szerint dr. Jedlinszki Mária Ágnes, a szolgáltató ügyvezetője a Belügyminisztériumnak címzett iratában bejelentette, hogy a járóbeteg-szakellátásban 44 óra/hét tüdőgyógyászat szakmában lekötött kapacitásai alapján fennálló egészségügyi szakellátási feladatának a továbbiakban nem tud eleget tenni, és az egészségügyi feladatok ellátását november 30. napjával befejezi. Indokként a gazdasági nehézségeket jelölte meg.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában