Zöld Őr Program

2022.11.16. 12:51

Megörökítették Sün Samut a békéscsabai és zsadányi óvodások – galériával

Rajzpályázatot hirdettek a környezetvédelmi nevelést célzó Zöld Őr Program keretében. A Zöld óvoda címet viselő intézményekbe járó gyerekektől azt kérték, örökítsék meg Sün Samut, akiről a program munkafüzetében egy vers is szól.

L. B.

Harminc gyermeket díjaztak a kiállítás megnyitóján /A szerző felvétele/

 A díjazott művekből szerdán nyílt kiállítás a Békéscsabai Petőfi Utcai Általános Iskolában.

– A pályázatra több mint 70 alkotás érkezett hat óvodából: a békéscsabai Kölcsey utcaiból, Ligeti soriból, Szigligeti utcaiból, a Lencsésiből, a mezőmegyeriből, valamint a zsadányiból – ismertette Szarka Anita, a Zöld Őr Program vezetője, az általános iskola tanítója. Papp-Jóljárt Gyöngyi igazgató kiemelte, a jövő környezetvédőit köszönhették az intézményben. Fülöp Csaba önkormányzati képviselő hozzátette, az óvodások a program és a pályázat révén környezettudatosabbakká váltak.

A bírálók döntése nyomán első lett Varga-Kudlák Jázmin, második Borzán Hanga, harmadik Zima Lili. A zsűri különdíját érdemelte ki Jónás János, Kacsán Alexandra Fanni és Licska Lea. De további különdíjakat is átadtak, Szarka Anita kiemelte, összesen 30 gyermeket jutalmaztak.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában