Program

2022.11.16. 18:51

Hasznos információkkal segítettek az Esélynapon Gyulán

Az eseményre a megye több részéről érkeztek mozgáskorlátozottak.

P. G.

Fotó: Lehoczky Péter

Esélynapot szervezett az Edináért és Társaiért Alapítvány szerdán délelőtt Gyulán. Az eseményre a megye több részéről érkeztek mozgáskorlátozottak, és a program egyik célja éppen az volt, hogy tájékoztatást adjanak a sorstársaknak arról, hogy milyen lehetőségeik vannak.  

A megye több részéről érkeztek vendégek az eseményre Fotó: Lehoczky Péter

Dr. Görgényi Ernő, Gyula polgármestere beszámolt az önkormányzat akadálymentesítési fejlesztéseiről, a csomópontok kerekesszékkel közlekedők számára is megfelelő átalakításáról, a kerékpárút-hálózat bővítéséről és korszerűsítésről, illetve a 2014-ben elindított járdafelújítási programjukról.

Fenesi Balázs, a gyulai Mozgáskorlátozottak Dél-Alföldi Regionális Egyesülete elnöke szervezetük munkájáról, az akadálymentesítés, valamint támogatott munkahelyek fontosságáról szólt. 

Dr. Kovács József országgyűlési képviselő a mozgáskorlátozott embereket érintő jogszabályokat, szabályozást, míg Nyikora Péterné, a Békés Megyei Sclerosis Multiplexes Emberek Közhasznú Szervezetének elnöke a Nemzeti Együttműködési Alap pályázati lehetőségeit mutatta be. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában