Fejlesztések

2022.10.24. 11:57

Újabb bicikliutak készülnek el Békéscsabán

Újabb kerékpárforgalmi létesítmények készülnek el rövidesen Békéscsabán egy, a Modern Városok Program keretében zajló beruházás részeként.

Licska Balázs

Fotó: shutterstock.com

Egyrészt Gerla felé, a Dobozi úton, másrészt a Szarvasi út és a Mokry utca között, valamint a Mokry utcában készülnek el az újabb kerékpárforgalmi létesítmények – ismertette Szarvas Péter polgármester.

A Dobozi úton a Gém és a Csabai utcák között közel 700 méteren a meglévő kerékpárút burkolatának elbontását követően 2,25 méter széles aszfaltcsíkot építettek, ennek során 379 méteren a nyomvonalat is korrigálták. 

A Holt-Körös hídon, annak teljes szakaszán szabványos kiemelt szegély készült védőkorláttal. Jelenleg a terepet rendezik és a korlátot építik. A műszaki átadás-átvételi eljárás hamarosan indul. A szakaszt várhatóan decemberben helyezik forgalomba, addig csak saját felelősségre lehet majd használni.

A Szarvasi út és a Mokry utcák között, a volt hadivágány nyomvonalán csaknem 700 méteren 2 méter széles kerékpárutat építettek közvilágítással, továbbá a Mokry utcában, 1100 méteren az úthibák javítását követően kerékpáros nyomot festettek fel. A munkálatok immár befejeződtek. Elkezdődött a műszaki átadás-átvételi eljárás, annak lezárását követően saját felelősségre lehet majd használni az elkészült szakaszokat, ugyanakkor továbbra is munkaterületnek számítanak. A tervek szerint ezeket a szakaszokat szintén év végén helyezik forgalomba.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában