Hálózat

2022.10.23. 17:53

Fejlesztik a kerékpáros turisztikai szolgáltatásokat Békéscsabán

Már számos békéscsabai szolgáltató (szálláshely, attrakció, vendéglátóhely) jelezte csatlakozási szándékát a kerékpárosbarát hálózathoz.

Beol.hu

Az Arcanum Hotel már el is nyerte a címet

Forrás: Facebook

Az utóbbi néhány esztendőben Békéscsabán számos, a kerékpározás területét érintő fejlesztés, esemény történt – fogalmazott közösségi oldalán Opauszki Zoltán önkormányzati képviselő, környezetvédelemért és turisztikáért felelős tanácsnok. Hozzátette: ezzel egyidőben az aktív turizmus is mind népszerűbbé vált mind a turisták, mind a csabaiak körében, egyre többen döntenek úgy, hogy szabadidejüket aktív testmozgással töltik.

„A Békéscsabai Turisztikai Egyesület célja, hogy a kerékpározás és az ehhez kapcsolódó tevékenységek a jövőben kiemelt figyelmet kapjanak a város turisztikai kínálatában. Arra törekszünk, hogy a Békéscsabán és környékén végrehajtott kerékpáros turisztikai fejlesztéseket a turisták gyorsan felfedezzék és megszeressék. Ennek érdekében az elmúlt időszakban aktív együttműködésbe kezdtünk a Magyar Kerékpáros Turisztikai Szövetséggel (MAKETUSZ). Vendégül láttuk a szervezet vezetőjét és két kerékre pattanva tekertük be közösen városunkat, tekintettük meg természeti és építészeti értékeinket. Ezzel egyidőben aktív kampányba kezdtünk, hogy minél több békéscsabai és környéki szolgáltató csatlakozzon az országos kerékpárosbarát szolgáltatói hálózathoz” – írta a tanácsnok.

Hozzátette: az elmúlt hetekben már számos békéscsabai szolgáltató (szálláshely, attrakció, vendéglátóhely) jelezte csatlakozási szándékát a kerékpárosbarát hálózathoz.

Az első helyi turisztikai vállalkozás, mely egy, a Békéscsabai Turisztikai Egyesület által lefolytatott minősítést követően már el is nyerte a MAKETUSZ kerékpárosbarát szolgáltatói címét az Arcanum Hotel volt.

A Békéscsabai Turisztikai Egyesület várja az együttműködni kívánó partnerek jelentkezését, annak érdekében, hogy a lehető legteljesebb körű szolgáltatást tudjanak a kerékpárosok számára kínálni a városban.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában