Képviselő-testület

2022.10.26. 12:18

Takarékosság: több orosházi létesítmény bezár

A képviselő-testület szerda reggelre kitűzött ülésén a napirendek elfogadása nem vett igénybe sok időt. Döntöttek az egészségügyi alapellátásról szóló önkormányzati rendelet hatályon kívül helyezéséről, új megalkotásáról azért, hogy a 12 védőnői körzetben egyenletesen oszthassák meg a munkaterheket.

Cs. I.

A Mátrai Sándor Stadion november 27. és március 10. között zárva lesz

Fotó: Csete Ilona

Korábban már eldőlt, a civil szervezetek létét, működését milyen összevonásokkal, elhelyezésekkel tudják olcsóbbá tenni. Az energiaválság okozta nehézségek sújtják a sportszervezeteket is. Szerdán az általuk használt önkormányzati ingatlanokkal kapcsolatos racionalizálási intézkedéseket tárgyalták meg. A döntés értelmében a rákóczitelepi sportpályát sem használják október 31. után. A Tó utcai teniszpálya költségeit az ingatlant használó Orosháza Városi Tenisz Klub finanszírozza. A lóversenypálya sem üzemel a folytatásban. 

A Mátrai Sándor Stadion november 27. és március 10. között zárva lesz (az extrém sportok pályáján a világítást nem kapcsolják fel). Nem lesz energiafelhasználás az ökölvívóknál, a Dózsa György utcán. Az OMTK-ULE gyopárosi sportcentrumában is takarékoskodnak, december 5. és január 15. között. Villanyfényes mérkőzések nem lesznek. A hamarosan elkészülő Eötvös téri birkózócsarnok esetében az önkormányzat 15 évre szóló használati szerződést köt az Orosházi Spartacus Birkózó Klubbal. Az üzemeltetéssel kapcsolatos költségeket ők rendezik. Az Asztalitenisz Sportegyesület Orosháza, az Eötvös DPSE által használt Fürdő utcai terem sorsáról a következő testületi ülésen döntenek, ahogy a Könd utcai multifunkciós sportközpontról is (a karatésok megújult létesítményéről). 

Nem zár be az evangélikusok által üzemeltetett tornaszoba a Pacsirta utcán, ahogy a Táncsics gimnázium pincehelyiségében található konditerem, valamint az ottani sportcsarnok és tornaterem sem. Az Eötvös sportcsarnok a Szeged-Csanád Egyházmegye tájékoztatása alapján továbbra is nyitva lesz.

A művelődési központban továbbra is megtartják foglalkozásaikat a táncegyesületek. Ők fizetnek bérleti díjat, rezsiköltséget.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában