Kempf Zozó

2022.10.30. 16:45

Megnyitották a Gyula Bike Parkot - galériával

Megnyitotta kapuit az érdeklődők előtt a Gyula Bike Park vasárnap délben, a fürdővárosi Kempf-tónál. A programon, a hétvégi jam keretein belül az érdeklődők megismerhették a pumptracket és a skateparkot is. A létesítménnyel egy térségi szinten egyedülálló attrakció született.

Papp Gábor, [email protected]

Fotó: Bencsik Ádám

Városunkban egy olyan nagyon szuper, újabb színfolt jött létre, ami segíti a fiatalok sportolását, újabb lehetőség született a szabadidő kellemes eltöltésére – nyilatkozta hírportálunknak Alt Norbert. A város alpolgármestere elmondta, a beruházás egyedinek számít, már csak azért is, mert a közelben sehol nincs hasonló pálya. Arra is felhívta a figyelmet, hogy a városi sporttelepről a skatepark átkerült a Kempf-tóhoz. Ezzel kapcsolatban korábban megírtuk, az előbbi környéken élők több alkalommal is jelezték, hogy a létesítmény használata meglehetősen zajosnak számított, másrészt gondot okozott az is, hogy azt nehéz volt karbantartani. A városvezetés ezért is egyeztetett Kempf Zozó freestyle BMX-világbajnokkal, youtuberrel, vloggerrel és öccsével, Kempf Patrikkal, junior és amatőr magyar bajnok freestyle BMX-essel, akik akkor már egy bringapark létesítésében gondolkodtak.

Az Aktív Magyarországért Felelős Kormánybiztosi Iroda a Magyar Kerékpáros Turisztikai Szövetség (MAKETUSZ) bevonásával írta ki az Országos Bringapark Programot, és ezen a lehetőségen nyertek Kempf Zozóék támogatást. A fejlesztés keretében egy úgynevezett pumpapálya építésére és a skate-park felújítására, átalakítására vállalkoztak, amihez önerőt is biztosítottak. A pump track, azaz pumpapálya egyébként egy aszfaltos, kisebb-nagyobb hullámokból, kanyarokból kialakított pálya.

Alt Norbert kifejtette, a Gyula Bike Park létrejötte illik abba a folyamatba, amivel igyekeznek a gyerekeknek, fiataloknak, családoknak kedvezni a városban. Ennek kapcsán kitért arra, hogy az alispáni lakban gyermek szabadidős élményközpontot alakítanak ki, amely a legkisebbektől a 14 évesekig szolgáltat majd programot a korosztály tagjainak. A beruházás várhatóan jövő március végéig készül el.

– A Gyula Bike Park a kicsit idősebb fiatalokat szolgálja majd – tette hozzá. 

Kempf Zozó hírportálunknak elmondta, igyekeztek egy Magyarországon egyedülálló bringaparkot létrehozni, amelynek egyik különlegessége a pumptrack, a pumpapálya, aminek több nyomvonala is van. Így egyszerre biztosít az amatőröktől a haladókon át a profikig számos korosztálynak és tudásszinttel rendelkező érdeklődőnek kellemes kikapcsolódást, illetve gyakorlási lehetőséget. 

Kempf Zozó kiemelte, az említett kültéri skatepark pedig a haladó, a már magasabb szintű tudással rendelkező bmx-eseket és mountain bike-osokat várja. A beruházás mintegy 50 százalékos pályázati támogatás segítségével valósult meg.

Már a nyitóprogramon is sokan voltak

Kempf Zozó kitért arra, hogy egy széles célközönséget céloztak meg a pályákkal, hiszen szeretnék népszerűsíteni ezeket a sportokat, szeretnék, ha minél többen kezdenének el bmx-ezni és mountain bike-ozni. A megnyitó eseményre, a megnyitó jamre is több mint százan látogattak el, érdekesség, hogy Szlovákiából vagy például Dunakesziből is érkeztek sportemberek. Kempf Zozó kérdésünkre úgy fogalmazott, az ország távolabbi tájairól is lehet érdeklődés az egyedi adottságokkal bíró pálya iránt, illetve versenyeket, programokat és táborokat is szerveznek majd ott. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában