Második hely

2022.10.04. 14:31

Marik Franciska remekelt a Nemzeti Vágtán Békés színeiben

A Békés színeiben versenyző Marik Franciska egészen kiváló teljesítménnyel második helyen végzett a Nemzeti Vágta vasárnap délutáni döntőjében, a Kishuszárok között.

P. G.

Marik Franciska (középen)

Forrás: Nemzeti Vágta Facebook-oldal

Mint azt Franciskától, illetve az édesanyjától, Püski Nikolettától megtudtuk, nagyon örülnek a sikernek, amiben rengeteg munka fekszik. A család egyébként Piliscsabán él, és mivel az anyuka és a nagymama is békési kötődésű, ezért indult a fiatal hölgy a város színeiben a megmérettetésen.

– Óriási megtiszteltetés volt Békést képviselni, hiszen nagyon kötődünk a településhez – árulták el.

A felkészülés és a kiváló eredmény egyébként rengeteg munkával és lemondással is járt, hiszen a több mint 80 kilométerre található Inárcsra jártak edzeni Baján Benita trénerhez. A fiatal lány és édesanyja is úgy gondolja, hogy megérte a siker miatt, és azért is, mert sikerült Békés nevét öregbíteni. Az előttünk álló hétvégén egyébként hazautaznak a városba, ahol majd a Békési Kolbászvigalom programjába is bekapcsolódnak.

A nagyszerű eredményt elért Marik Franciska jelenleg nyolcadik osztályos, éppen felvételire készül, és mintegy hat éve lovagol. A gallopsportot most próbálta ki, ez az első éve a szakágban, de tehetségét jól mutatja, hogy három hét múlva az országos bajnokságon már díjugratásban fog indulni. 

Az édesanya kiemelte, lánya Esztergomban katolikus általános iskolába jár, és nagyon sokat köszönhet az intézménynek, ahol mindenki egy emberként Franciska mellett áll, rengeteget segítették a felkészülés időszaka alatt is.

Fotós: Beküldött fotó

Szólt arról, hogy Kálmán Tibor, Békés polgármestere szintén jelen volt a Nemzeti Vágtán, személyesen szurkolt Franciska sikeréért. Az együttműködésnek pedig valószínűleg lesz még folytatása a jövőben is.

Kálmán Tibor, Békés polgármestere Facebook-oldalán is köszöntötte a remeklő fiatal lányt. Mint kiemelte, városuk történetében először állt rajthoz Békés címere, zászlaja alatt Kishuszár a Hősök terén. 

– Marik Franciska az édesanyja és a nagymamája szülővárosát képviselve ült nyeregbe a jeles eseményen, és lett második – tette hozzá. – Polgármesterként, minden békésit képviselve nagyszerű, felemelő érzés volt ott lenni, és megállni a magyar városok sorában. 

Hangsúlyozta, a Nemzeti Vágta mind kulturális, mind eszmei szempontból a hagyományok, a lendület és a jövőbe vetett hit találkozási pontja.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában