Elismerés

2022.10.23. 15:28

Köröstarcsa díszpolgára lett a Magna Cum Laude frontembere, Szabó Tibi

Az október 23-i nemzeti ünnepünk alkalmából tartott vasárnap délelőtti ünnepi testületi ülésen a Köröstarcsa Község Díszpolgára címet vehette át Szabó Tibor zenész-zeneszerző, a Magna Cum Laude együttes frontembere.

P. G.

Lipcsei Zoltán polgármester és Szabó Tibi

Forrás: BMH

A Köröstarcsa Község Szolgálatáért elismerést Végh Judit néprajzkutató érdemelte ki.

A települési ünnepségsorozat a városi sporttelepen kezdődött, ahol az elmúlt egy évben született tizennégy gyermek és öt házasságkötés tiszteletére ültettek emlékfákat. Köszöntő beszédet mondott Lipcsei Zoltán polgármester, majd elültették a tizenkilenc szivarfát a kijelölt területen. Ezt követően ünnepi koszorúzás következett a Kossuth téri kopjafánál.

A program következő részében a Szabó Károly Művelődési Házban ünnepi megemlékezést tartottak. Műsort adtak a Szokolay Sándor Alapfokú Művészeti Iskola növendékei. Ünnepi beszédet mondott Balázsné Dankó Hédi, az Arany Gusztáv Általános Iskola intézményvezetője.
A már említett ünnepi képviselő-testületi ülésen nyújtotta át Lipcsei Zoltán polgármester a Köröstarcsa Község Díszpolgára címet Szabó Tibornak, illetve a Köröstarcsa Község Szolgálatáért elismerést Végh Juditnak. 

Az eseménysorozatot a „FAMME” Független Alkotók Művészeti  és Művelődési Egyesületének kiállításmegnyitója zárta. A tárlatot Végh Judit nyitotta meg. Utóbbi két programon közreműködött Szabóné Uhrmann Zsuzsanna zenepedagógus és Borgula Benedetta népdalénekes.
 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában