Bihari Túrák Egyesület

2022.10.05. 09:29

Két keréken fedezhetik fel Békéscsaba földtudományi értékeit

A Bihari Túrák Egyesület Geotóp napi kerékpártúrát szervez október 8-án, szombaton 10 órától Békéscsaba földtudományi értékeinek bemutatása céljából.

beol.hu

Illusztráció

Forrás: Shutterstock

Mint az a visitbekescsaba.com oldalon olvasható, indulás a Csabagyöngye Kulturális Központ elől 10 órakor. Az első megálló az Élővíz-csatorna Békési úti zsilipje, ahol dr. Gulyás Péter geográfus a felszíni és felszín alatti vizekről, valamint a Körösök és az Élővíz-csatorna történetéről ad összefoglalót. A kerékpártúra következő állomása Sikony lesz, ahol „Békéscsaba földtani múltja a földtörténeti korok tükrében” címmel hallhatnak előadást, egyben a résztvevők megtekintik az élő Fehér-Körös és a mesterségesen kialakított Élővíz-csatorna torkolatát.
Harmadik állomásként az újonnan megvalósuló geotermikus beruházás Nádas sori kiemelő kútjánál „A geotermikus energia és hasznosítása Békéscsabán” címmel hallgathatnak meg egy rövid beszámolót a kerekezők.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában