Környezetvédők

2022.10.04. 18:52

Gyűjtik a makkot Csabán a Hatvanezer Fa aktivistái

Makkgyűjtésre buzdítja a békéscsabaiakat a Hatvanezer Fa Egyesület.

N. Sz.

Csak az engedélyezett helyeken lehet felszedni az egészséges makkokat

Forrás: Shutterstock

Ulbert Zoltán elnök elmondta hírportálunknak, hogy a várostól megkapták a gyűjtési engedélyeket bizonyos területekre, így csak ezeken a helyeken szabad felszedni az egészséges, hibátlan makkokat. Hangsúlyozta, az engedélyeket személyesen kell átvenni a Mednyánszky utcai bioboltban, ahol a makkokat is gyűjtik és ahol részletes tájékoztatást kapnak az önkéntesek. 

– A rendkívüli aszály és a nyári hőhullámok miatt a védtelen természet két vállra feküdt, és bár az aktivisták rendszeresen öntöztek, ápolták a fiatal városi fákat, lettek komoly veszteségek; sínylődnek például a tavaly ősszel makkról vetett viharsarki erdők is – tette hozzá, kiemelve, amíg nincs a talajban elegendő víz, sok mindent újra kell kezdeniük, de a harminc hektárnyi erdőt, az általuk kezelt városi, dűlőmenti élőhelyeket továbbra is gyarapítani, védeni fogják. Ehhez kérnek segítséget.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában