Tizenhárom csomag várta a jogosultakat

2022.10.20. 15:48

Élelmiszersegélyt osztottak a mezőhegyesi rászoruló kisgyermekes családoknak

Élelmiszersegély érkezett a dél-békési városba csütörtökön reggel. A Szociális és Gyermekvédelmi Főigazgatóság egy évek óta zajló projekt keretében juttat rászoruló kisgyermekes családok részére tartós élelmiszerekkel megtöltött csomagokat.

Cs. I.

Dél-Békés több településére eljutott a szállítmány és a 65 csomagnyi segítség. Mezőhegyesen tizenhárman vehették át a segélycsomagokat Erdős Norbert országgyűlési képviselő és Pap István Tibor polgármester jelenlétében.

A Rászoruló Személyeket Támogató Operatív Program elnevezésű projektről a térség országgyűlési képviselője elmondta, a több mint 18 milliárd forintos keretösszegből 19 megyében, alapvető élelmiszereket tartalmazó, 6-10 kg súlyú csomagokat osztanak már 2017 decembere óta. 2022 tavaszáig 1,5 millió csomag jutott el a rászorulókhoz, elsősorban azokhoz a kisgyermekes családokhoz, akik rendszeres gyermekvédelmi kedvezményre jogosultak, intézményi ellátásban nem részesülnek.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában