Illegális szemetelés

2022.10.18. 13:08

Bekamerázzák a szelektív szigetet Orosháza belvárosában

Orosházán, az Ady Endre utcán lévő hulladéksziget (a földhivatal és a művészeti iskola telephelyével szemben) a közeli társasházi közösségek szelektív hulladékelhelyezésének a színhelye. Sokan, sok illegális szemetet kiraknak ott.

Cs. I.

Forrás: Facebook

A helyszínen rendszeresen megjelenő kommunális, elektronikai, üveg és egyéb, a gyűjtőedényzetek környezetében rendezetlen módon elhelyezett, nagy tömegű szemét közegészségügyi, járványügyi és esztétikai szempontból is káros. A megoldást keresve a legutóbbi testületi ülésen döntés született: térfigyelő kamerát helyeznek ki a gyűjtőhely megfigyelésére.

– Folyamatos küzdünk közösen a szolgáltatókkal - és nem csak itt - az illegális hulladéklerakás ellen. Visszatérő és igen költséges ez a probléma – fogalmazott Dávid Zoltán közösségi oldalán. A polgármester azzal indokolta a döntést, hogy szeretnék megakadályozni a nem rendeltetésszerű használatát a hulladékszigetnek.

– Bízom abban, hogy visszatartó ereje lesz a kamera kihelyezésének – fűzte hozzá és megjegyezte, azon dolgozik, minden problémás hulladékszigethez tudjanak kamerát tenni, annak anyagi forrásait előteremtve.

– Önök is segíthetnek, amennyiben illegális hulladéklerakást tapasztalnak, kérem jelezzék a polgármesteri hivatal zöldszámán: 80/931-001.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában