Halottak napja

2022.10.25. 19:59

Az elmúlt évben két Békés megyei temetőben is felcsaptak a lángok

Mivel a napokban egyre többen keresik fel elhunyt szeretteiket a sírkertekben, megemelkedik a temetői tüzek száma, de a lakásban meggyújtott mécsesek, gyertyák is veszélyt jelentenek – hangsúlyozták a katasztrófavédelemnél, hozzátéve: tavaly ilyenkor az országban tíz sírkertben csaptak fel a lángok, köztük a sarkadkeresztúriban és a békéssámsoniban.

L. B.

Fotó: Cseh Gábor/MW

Több tanácsot is megosztottak, amelyekkel megelőzhetők a temetői tüzek. Érdemes a sírhely környezetét megtisztítani a száraz avartól, elszáradt virágoktól és koszorúktól, mert ezek könnyen lángra kapnak. Fontos, hogy csak tartóban lévő mécsest szabad meggyújtani, és azokat a sírtól való távozás előtt el kell oltani.

Fotó: Fehér Gábor/MW

Vannak, akik otthon is gyújtanak gyertyát elhunyt szeretteikre emlékezve. Az ezzel összefüggő lakástüzek leggyakoribb oka, hogy az égő mécsest, gyertyát gyúlékony anyagok közelében helyezik el, a keletkező lángok pedig a függönyön, asztalterítőn keresztül átterjednek a lakás más helyiségeire. A gyertyát vagy mécsest egy tűzálló tálra ajánlott tenni, és soha nem szabad felügyelet nélkül hagyni.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában