Bírósági tárgyalás

2022.09.01. 09:44

Vonatnak hajtott, vádat emeltek a tótkomlósi nő ellen

Közlekedés biztonsága ellen gondatlanságból elkövetett vétség miatt emelt vádat a Gyulai Járási Ügyészség egy középkorú, tótkomlósi tartózkodási hellyel rendelkező nővel szemben, aki autójával vonattal ütközött. Az ügyészség vádiratában pénzbüntetés és közúti járművezetéstől eltiltás kiszabására tett indítványt.

Ny. L.

Illusztráció

Forrás: MW-archív

Fotó: Tóth Imre

A nő idén áprilisban autójával közlekedett Tótkomlóson, a Békéssámsoni úton, Hódmezővásárhely felől a központ irányába. A vasút és közút szintbeni kereszteződésénél a vasúti átjáróba a fénysorompó tilos jelzése ellenére behajtott, és ott nekiütközött egy motorvonatnak. Sem a járművek vezetői, sem a vonaton tartózkodó 12 utas nem sérült meg, de a balesetben mindkét jármű megrongálódott.

Az ügyészség szerint a terhelt cselekményével a vasúti közlekedés biztonságát gondatlanul veszélyeztette. Megszegte a KRESZ-t, ugyanis biztosított vasúti átjáróra járművel csak abban az esetben szabad ráhajtani, ha a fénysorompó villogó fehér fényjelzést ad.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában