Étkezési jegy

2022.09.09. 11:32

Vésztőn több napon át adnak menüt annak, aki valóban rászoruló

Többen fordulnak a vésztői önkormányzathoz azzal, hogy nincs pénzük élelemre, étkezési jeggyel támogatják őket.

L. B.

Illusztráció

Forrás: shutterstock.com

Bővítették a városban a rászorulóknak adható támogatások körét: a nehéz körülmények élők ezentúl melegétkeztetést is igényelhetnek – derült ki a képviselő-testület minap tartott ülésén, amikor egyhangúlag módosították a vonatkozó szociális rendeletet. 

Karakas Anikó polgármester mindezt azzal indokolta, hogy többen fordulnak az önkormányzathoz amiatt, hogy nincs pénzük élelemre. A rászorulók – akik olyan rendkívüli élethelyzetbe kerültek, ami a létfenntartásukat veszélyezteti – öt, tíz, tizenöt, de legfeljebb húsz napra elegendő étkezési jegyet kapnak majd. Azt beválthatják a Monostor étteremben egy menüre, amit ételhordóban hazavihetnek. 

Kocsis Ádám bizottsági elnök kiemelte: az, aki kétszer nem megy el a számára biztosított ebédért, elveszti ezt a támogatási lehetőséget, mint ahogy az is, akiről kiderül, hogy méltatlan erre a segítségre. Tehát csak a valóban rászorulók számára biztosítanák a melegétkeztetést.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában