Gondozás

2022.09.13. 17:42

Védőnőknek tartottak szakmai programot az orosházi kórházban

Az orosházi kórházhoz tartozó járások védőnőit várták kedden reggel az orosházi Dr. László Elek Kórházba, ahol a Korszerű ismeretek a védőnői gondozásban címmel tartottak továbbképzést.

Cs. I.

A védőnői tevékenység szakmai irányításának támogatását a területileg illetékes kórházakban – így az orosházi Dr. László Elek Kórházban is – kollegiális védőnői mentorok végzik, itt Madarász Boglárka. Őt is bemutatta a keddi védőnői konferencián dr. Duray Gergő igazgató, miközben köszöntötte a térségből is érkezett szakembereket, és beszélt a kórházban működő alapellátások rendszeréről, a védőnői mentorhálózatról, valamint annak munkájáról. 

dr. Duray Gergő igazgató

Az orosházi kórházhoz tartozó járások védőnőit várták kedden reggel a Korszerű ismeretek a védőnői gondozásban címmel megrendezett szakmai továbbképzésre, ahol a védőnők a munkájukhoz tartozó témákban hallgattak meg előadásokat. Elsőként A védőnők szerepe a szoptatás támogatásában című előadást, majd a szoptatás jelentősége, a rövid és hosszútávú előnyei, illetve a korai szoptatás fontossága, az anyai betegségek és a gyógyszerszedés hatása, a várandósság alatti szoptatás fiziológiája, a tandem szoptatás kivitelezése került napirendre e témában.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában