Békés Megyei Kereskedelmi és Iparkamara

2022.09.07. 08:00

Tizenkét Békés megyei autószerelő válhat a szakma mesterévé

Tizenkét autószerelő és autóvillamossági szerelő tanul most mesterképzésen Békés megyében. A legtöbben vállalkozást indítanának, mások tanítanának, ha végeztek.

L. B.

Liseczki Ferenc és Nyíri Zoltán is jelentkezett a mesterképzésre

Fotó: Pintér Vince/BMKIK

Csávás Zsolt Sándor, Nagy Ádám László, Vég Dávid és Boros Imre Békésről; Nyíri Zoltán és Kovács Norbert Békéscsabáról; Liseczki Ferenc és Szűcs Ákos Balázs Dobozról; Kocsis László Krisztián Nagyszénásról, Kontra Csaba és Vitális Sándor Orosházáról; Árgyelán Ákos pedig Pusztaottlakáról ült újra iskolapadba – közölték a Békés Megyei Kereskedelmi és Iparkamaránál.

Összesen 180 órán át tanulnak a gyakorló szerelők, hogy mesterré válhassanak. A címet van, aki a rang miatt szeretné megszerezni, mások tanítanának, de a legtöbben vállalkozás indításán gondolkodnak. Ehhez minden segítséget megad a kamara által szervezett képzés, hiszen abban a szakmai tantárgyakon túl vállalkozásismereti és pedagógiai ismeretek szintén felbukkannak.

Az orosházi Vitális Sándor a Volánnál dolgozik főállásban, másodállásban egyéni vállalkozó. Elmondta, hogy mivel az egyéni vállalkozóknak kötelező a mestervizsga, belevágott a képzésbe, és hálás, hogy a Volán segíti a képzésben mind anyagilag, mind időben. A marketing és a jog okoz némi fejfájást neki, mivel elszokott a tanulástól, ennek ellenére úgy érzi, hasznára fog válni.

Kocsis László Krisztián

A békéscsabai Kovács Norbertet szintén a munkahelye iskolázta be, mert szeretnének tanulókkal is foglalkozni. Szerinte az oktatás segít abban, hogy felvegyék a ritmust. A szakma napról napra fejlődik, amit a szakszervizek le tudnak követni, de náluk egy fokkal ez nehezebb. Örül, hogy a cége hajlandó áldozni továbbképzésükre, és hogy így nem megy el mellettük a világ.

Elsősorban vállalkozás indítása miatt jelentkezett a mesterképzésre a békési Csávás Zsolt. Mint mondta, jó felfrissíteni a tudását, és nem zárta ki a tanítást sem. A szintén békési Nagy Ádám ugyancsak vállalkozásba fogna, és nem ijed meg a sok információtól, amivel foglalkoznia kell. Hangsúlyozta: a napi munka és a család mellett nehéz a tanulásra időt szakítani, de saját maguk miatt ültek újra iskolapadba. Boros Imre is vállalkozást indítana: nagy a hiány, kevés a jó szerelő a piacon, aki akar, az tud is dolgozni.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában