Országos program

2022.09.21. 12:02

Harmadik éve hívják fel a figyelmet az Alzheimer-kórra Nagyszénáson

Szeptember 21. az Alzheimer világnapja, ebből az alkalomból a Nagyszénási Gondozási Központ Idősek Klubja is megmozdult, hogy felhívják a figyelmet a kórra.

Cs. I.

Krausz Magdolna, Pető Mihályné, Oláhné Székács Katalin a kreatív játékokat mutatta

Fotó: Für Henrik

A szeptember az Alzheimer világhónapja, szeptember 21. az Alzheimer világnapja. Egyre több ország csatlakozik a kezdeményezők célkitűzéseihez: felhívja a figyelmet a kórra és más demenciákra, a tévhitek eloszlatásának és a társadalmi összefogásnak a szükségességére, a betegséggel élők körülményeinek a javítására. Harmadik éve csatlakozik a Nagyszénási Gondozási Központ Idősek Klubja. Pető Mihályné főszervező programjaikról mesélt.

Krausz Magdolna, Pető Mihályné, Jávorka Mihályné, Oláhné Székács Katalin

– Egyre több a demens ember a településünkön. Felkészülünk, vannak speciális tudással rendelkező munkatársak. Technikai felszereltségünk is adott – mutatta be munkatársaival, miközben a résztvevők már a tornagyakorlatokra készülődtek. Sajbenné Kocsondi Ildikó ajánlott részükre nyaki tornát, majd a védőnők az Alzheimer-kórról, a gondolkodás és a megismerési funkciók beszűküléséről, magatartás-válto­zásról, a biológiai leépüléssel járó betegségről adtak tájékoztatást. Az országos programmal párhuzamosan a szénásiak is sétával zárták a délelőtti programot.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában