Évforduló

2022.09.05. 20:09

Ötvenéves lesz Békés, logópályázatot hirdetnek

Jövőre esedékes Békés ismételt várossá nyilvánításának 50. évfordulója. Ennek kapcsán logópályázatot ír ki a helyi önkormányzat.

P. G.

Kálmán Tibor és Deákné Domonkos Julianna szólt a Békés 50 sorozatról

Fotó: Gazsó János

Logópályázatot ír ki Békés ismételt várossá nyilvánításának jövőre esedékes 50. évfordulója kapcsán a helyi önkormányzat – jelentette be a jubileummal kapcsolatos sajtótájékoztatón Kálmán Tibor polgármester és Deákné Domonkos Julianna önkormányzati képviselő, tanácsnok.

Kálmán Tibor elmondta, a fontos jubileumhoz kapcsolódóan már összeült egy munkacsoport, amely rögtön az első tanácskozásán nagyon sok kiváló ötletet fogalmazott meg, és a település 2023-as eseményei is illeszkednek majd az évfordulóhoz.

Hozzátette, első lépésként a Békés 50 programsorozat kapcsán logópályázatot írtak, amelyre az évforduló kapcsán október 17-ig készíthetik el alkotásaikat az érdeklődők. Az első díj 50 ezer forint. A zsűri munkájában olyan neves helyi személyiségek vesznek részt, mint Csuta György, Diószegi Eszter, Hégely László, Horváth Hajnalka, Izsó Gábor, Püski Sándor, Varga Sándor, Dávidné Gyarmati Zsuzsanna. 

Deákné Domokos Julianna kiemelte, fontos szerepet szánnak az oktatási-nevelési intézményeknek, rajzverseny, szavalóverseny, városismereti vetélkedő, kiadványok megjelentetése, előadások, személyes élménybeszámolók, kiállítások, rekordkísérlet, sikeres békési kötődésű alkotók kiállítása, neves, szintén helyi kötődésű énekesek, zenészek fellépése egyaránt szerepel az ötletek között.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában